‘een echte renaissancemens, van alle markten thuis’

Volgens Peter Rogiers is heel de hedendaagse kunst schatplichtig aan Picasso. Over zijn verschillende expressievormen, waaronder keramiek, grafiek, tekeningen zegt hij dat al het werk van hoge kwaliteit is en dat je in elk werk de hand van Picasso ziet, ‘de tot nu toe laatste echte grootmeester in de orde van Michelangelo, Velazquez, Caravaggio.’ Ontdek ruim 300 grafische werken bij xpo-center-bruges.be.

De keuze is gemaakt!

Die van u en die van de vakjury

 

Op vrijdag 26 augustus 2016 stelden wij, in aanwezigheid van de pers en de vakjury, de winnaars voor op Site Oud Sint-Jan, bij Xpo Center Bruges.

 

Eline Snijder (°2003): publieksprijs met de foto ‘Spaanse Wimpelstaart’

Jade Bracke (°2000): eerste prijs met de foto ‘Struisvogel’

Romy Volders (°1998): tweede prijs met de foto ‘Zoo, gezinsuitstapje’

Tanguy Cordy: (°2006): derde prijs met de foto ‘Ik hou je in ’t oog’

David Roekens: (°1999): vierde prijs met de foto ‘De zee’

Gijs Koeken: (°2003): vijfde prijs met de foto ‘Tengere grasjuffer op een stengel’

Wij feliciteren deze winnaars van harte!

Kom hun foto’s ook bekijken bij Xpo Center Bruges: ze kregen een plaatsje naast de wereldtop natuurfotografie van Wildlife Photographer of the Year.

De wedstrijd Klikmetdenatuur werd georganiseerd in het kader van deze prestigieuze internationale tentoonstelling met de bedoeling jong fototalent aan te moedigen.

Voor de (natuur)prijzenpot kon gerekend worden op de steun van vzw De Boot.

© Morkel Erasmus (South Africa) Natural frame

World Photo Day

Wij trakteren!

Zeg ‘World Photo Day’ aan de kassa en ontvang € 2 korting!

Geldig op 19 – 20 – 21 Augustus 2016!

Jong en een klik met de natuur?

Zet je talent in de kijker en je foto in de bloemetjes!

Ben je niet jonger dan 6 en niet ouder dan 17? Of ken je iemand in die leeftijdscategorie die graag buiten is, al eens een mooie foto maakt en interesse heeft in prachtige natuurprijzen?
Dan is klikmetdenatuur iets voor jou, je vrienden, je kinderen of hun vrienden. Je hoeft geen ervaren fotograaf te zijn, deelnemen is eenvoudig en leuk en de prijzen? Die zijn echt geweldig! Lees er HIER meer over

ANTONIO-NUNZIANTE

 

We confronteren van 27 juni tot 27 september 2016 het werk van de vader van de moderne kunst, de briljante Pablo Picasso, met de meesterwerken van een belangrijke hedendaagse kunstenaar, de italiaanse Antonio Nunziante.

Tijdens het zomerseizoen worden de permanente expo’s Xpo Picasso en Xpo Miró aangevuld met 100 werken van Antonio Nunziante – waaronder oliewerken, tempera, aquarellen, keramiek, bronzen beelden en etsen uit particuliere en openbare collecties. Een uitgelezen kans voor de bezoekers aan Xpo Center Bruges om kennis te maken met de surrealistische, metafysische kunst van een hedendaags toptalent.
Toegang tot deze extra expo is gratis voor wie een andere expo van Xpo Center Bruges bezoekt.

 
 
 
 

Op 27 april vond de press preview plaats van Wildlife Photographer of the Year. We waren blij met de enthousiaste reacties van de pers: de journalisten waren geboeid door de foto’s en door de teksten. De link die deze leggen met de opwarming van de aarde spreekt meer tot de verbeelding dan cijfermateriaal.

Overigens hadden we net voor de start van onze persvoorstelling verrassend bezoek: een Brugse zwaan kwam – via het gesloten raam nog wel – binnengevlogen. Kon ze het niet hebben dat haar soortgenoten met alle aandacht gingen lopen of kon ze gewoon niet wachten tot de expo – op 1 mei – voor het publiek opengaat? Wie zal het zeggen?
In elk geval: iedereen is welkom, maar liefst via de ingang aan de Mariastraat 38, 8000 Brugge. Dat zorgt voor minder glasbraak en heisa 🙂

Het was geen stralende voorjaarsdag, maar toch waren er gisteren veel stralende gezichten te bespeuren op Site Oud Sint-Jan. Dat van het bloemenmeisje bijvoorbeeld, want zij mocht een boeketje overhandigen aan Prinses Léa van België. De prinses, liefhebster van Brugge en van kunst en cultuur, kwam bij Xpo Center Bruges om de officiële opening van de nieuw Xpo Picasso bij te wonen. Ze werd verwelkomd door de gouverneur van West-Vlaanderen, Carl Decaluwé en de eerste schepen van Brugge, Franky Demon. De curator van de tentoonstelling gaf een gesmaakte rondleiding en de vele genodigden ontdekten een kant van Picasso die misschien onterecht wat onderbelicht is: van de 50.000 kunstwerken die de productieve meester maakte, waren er 30.000 originele grafische stukken. Een selectie van 300 lithografieën, gravures, etsen en illustraties hangt nu in Xpo Center Bruges en al die werken samen geven een volledig en boeiend beeld van het leven en werk van een kunstenaar die, door passie gedreven, zichzelf steeds opnieuw uitvond. Het waren tevreden genodigden die gisteren, met een gloednieuwe catalogus onder de arm, Xpo Center Bruges verlieten. En Picasso … die keek toe en het leek wel alsof hij straalde.

NL | FR | EN