Nu in Xpo Center Bruges

/ Tijdelijke tentoonstelling

Mummies – Secrets of Ancient Egypt

Nog t.e.m. 3 november 2019!

Xpo Center Bruges brengt  een nieuwe tijdelijke tentoonstelling over de opmerkelijke rituelen van de oude Egyptenaren rond de dood en het hiernamaals. Deze fascinerende expo bevat meer dan 200 archeologische objecten en 9 menselijke én dierlijke mummies van meer dan 2.000 jaar oud! De expo is te zien in 3 zalen, elk met een apart thema.

Reis 5.000 jaar terug in de tijd naar het leven van de oude Egyptenaren.

Ontrafel de geheimen van het mummificeren en begraven.

Ontdek het rotsvaste geloof van de oude Egyptenaren in het hiernamaals.

Speciaal voor kinderen (8-12 jaar) is er een speurtocht met Dummie de Mummie, bekend uit de boeken van de populaire Nederlandse kinderboekenschrijver Tosca Menten.

Alle objecten en mummies in de tentoonstelling behoren tot de collectie van het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden (Nederland), dat 1 van de 10 belangrijkste Egyptische verzamelingen ter wereld bezit.

NIEUW VANAF 01/05/2020 TOT 30/11/2020

/ TIJDELIJKE VOORSTELLING

Terracottaleger van Keizer Qin

 

Een indrukwekkende tentoonstelling over het terracottaleger van de eerste keizer van China – één van ’s werelds belangrijkste archeologische ontdekkingen!

De expo in Site Oud Sint-Jan toont 70 replicafiguren op ware grootte, waaronder diverse rangen krijgers, indrukwekkende strijdwagens en paarden. Aanvullend stelt de tentoonstelling ook traditionele Chinese kunst tentoon, oude kledingstukken, eeuwenoud muntgeld, een documentaire en fotoreportage.

/ Permanente tentoonstelling

Xpo Picasso

 

Xpo Center Bruges brengt grafisch werk dat Picasso maakte tussen 1930 en 1970. Elke gravure of lithografie is een origineel werk, door de kunstenaar zelf vervaardigd. Xpo Center Bruges brengt, met 300 originele werken, een indrukwekkend grote en belangrijke collectie gravures en lithografieën. In Noord-Europa exposeert enkel het Kunstmuseum Pablo Picasso Münster een even omvangrijk grafisch oeuvre.
Naast de grafiek zijn er ook enkele originele creaties in aardewerk.

/ Tijdelijke tentoonstelling

Xpo Andy Warhol

 

100 originele werken van de Amerikaanse kunstenaar Andy Warhol vervolledigen de permanente tentoonstelling van Picasso in Xpo Center Bruges. De expositie geeft de thema’s weer eigen aan Warhol: de Campbell’s Soup Cans, de eerste consumptiegoederen, de publiciteit, het ontstaan van de Pop-Art, Marilyn Monroe, de ‘Superstars’ en de angst voor de dood.

NL | FR | EN