Vanaf 31 maart 2018

/ Tijdelijke tentoonstelling

Mummies in Bruges, Secrets of Ancient Egypt

 

Xpo Center Bruges brengt  een nieuwe tijdelijke tentoonstelling over de opmerkelijke rituelen van de oude Egyptenaren rond de dood en het hiernamaals. Deze fascinerende expo bevat meer dan 200 archeologische objecten en menselijke én dierlijke mummies van meer dan 2.000 jaar oud! De expo is te zien in 3 zalen, elk met een apart thema.

Reis 5.000 jaar terug in de tijd naar het leven van de oude Egyptenaren.

Ontrafel de geheimen van het mummificeren en begraven.

Ontdek het rotsvaste geloof van de oude Egyptenaren in het hiernamaals.

De expo omvat oud-Egyptische mummies, prachtige beschilderde sarcofagen en godenbeelden. Er zijn ook tal van grafgiften zoals magische scarabeeën, papyrussen met rituele spreuken en juwelen.

Speciaal voor kinderen (8-12 jaar) is er een speurtocht met Dummie de Mummie, bekend uit de boeken van de populaire Nederlandse kinderboekenschrijver Tosca Menten.

Expo Center Bruges werkt voor deze expo nauw samen met het gerenommeerde Museum van Oudheden uit Leiden, Nederland.

Nu in Xpo Center Bruges

/ Permanente expo

Xpo Picasso

 

Xpo Center Bruges brengt grafisch werk dat Picasso maakte tussen 1930 en 1970. Elke gravure of lithografie is een origineel werk, door de kunstenaar zelf vervaardigd. Xpo Center Bruges brengt, met 300 originele werken, een indrukwekkend grote en belangrijke collectie gravures en lithografieën. In Noord-Europa exposeert enkel het Kunstmuseum Pablo Picasso Münster een even omvangrijk grafisch oeuvre.
Naast de grafiek zijn er ook enkele originele creaties in aardewerk.

NL | FR | EN