NIEUW VANAF VOORJAAR 2021

/ TIJDELIJKE VOORSTELLING

Terracottaleger van Keizer Qin

 

Een indrukwekkende tentoonstelling over het terracottaleger van de eerste keizer van China – één van ’s werelds belangrijkste archeologische ontdekkingen!

De expo in Site Oud Sint-Jan toont 70 replicafiguren op ware grootte, waaronder diverse rangen krijgers, indrukwekkende strijdwagens en paarden. Aanvullend stelt de tentoonstelling ook traditionele Chinese kunst tentoon, oude kledingstukken, eeuwenoud muntgeld, een documentaire en fotoreportage.

/ Permanente tentoonstelling
Wegens federale maatregelen tegen het corona virus, is Xpo Center Bruges gesloten tot nader bericht.

Xpo Picasso

 

Xpo Center Bruges brengt grafisch werk dat Picasso maakte tussen 1930 en 1970. Elke gravure of lithografie is een origineel werk, door de kunstenaar zelf vervaardigd. Xpo Center Bruges brengt, met 300 originele werken, een indrukwekkend grote en belangrijke collectie gravures en lithografieën. In Noord-Europa exposeert enkel het Kunstmuseum Pablo Picasso Münster een even omvangrijk grafisch oeuvre.
Naast de grafiek zijn er ook enkele originele creaties in aardewerk.

/ Tijdelijke tentoonstelling
Wegens federale maatregelen tegen het corona virus, is Xpo Center Bruges gesloten tot nader bericht.

Ticket steeds in combinatie met Expo Picasso.

Xpo Andy Warhol

 

100 originele werken van de Amerikaanse kunstenaar Andy Warhol vervolledigen de permanente tentoonstelling van Picasso in Xpo Center Bruges. De expositie geeft de thema’s weer eigen aan Warhol: de Campbell’s Soup Cans, de eerste consumptiegoederen, de publiciteit, het ontstaan van de Pop-Art, Marilyn Monroe, de ‘Superstars’ en de angst voor de dood.

NL | FR | EN