Prinses Léa opent Xpo Picasso

Het was geen stralende voorjaarsdag, maar toch waren er gisteren veel stralende gezichten te bespeuren op Site Oud Sint-Jan. Dat van het bloemenmeisje bijvoorbeeld, want zij mocht een boeketje overhandigen aan Prinses Léa van België. De prinses, liefhebster van Brugge en van kunst en cultuur, kwam bij Xpo Center Bruges om de officiële opening van de nieuw Xpo Picasso bij te wonen. Ze werd verwelkomd door de gouverneur van West-Vlaanderen, Carl Decaluwé en de eerste schepen van Brugge, Franky Demon. De curator van de tentoonstelling gaf een gesmaakte rondleiding en de vele genodigden ontdekten een kant van Picasso die misschien onterecht wat onderbelicht is: van de 50.000 kunstwerken die de productieve meester maakte, waren er 30.000 originele grafische stukken. Een selectie van 300 lithografieën, gravures, etsen en illustraties hangt nu in Xpo Center Bruges en al die werken samen geven een volledig en boeiend beeld van het leven en werk van een kunstenaar die, door passie gedreven, zichzelf steeds opnieuw uitvond. Het waren tevreden genodigden die gisteren, met een gloednieuwe catalogus onder de arm, Xpo Center Bruges verlieten. En Picasso … die keek toe en het leek wel alsof hij straalde.NL | FR | EN