Fotowedstrijd voor jong talent natuurfotografie

Je kon van 1 juni tot en met 20 augustus 2016 een natuurfoto maken die dan een plaatsje kreeg op deze website en op de expo Wildlife Photographer of the Year.

Het volstond dat je -18 jaar was, in je eigen buurt of op reis, een natuurfoto maakte die ofwel bijzonder mooi is of waar een speciaal verhaal achter steekt.

 

Prijzenpot met bijzondere natuurprijzen

Nico Blontrock, radiomaker, columnist en schrijver, Benny Proot, persfotograaf van Het Laatste Nieuws, Michel Vanneuville, persfotograaf van Het Nieuwsblad, Ellen De Meulemeester, fotografe, gekend van Instagram en van de app Effortlessly Healthy, en Bart Castelein van de ecologische organisatie vzw De Boot beoordeelden de foto’s.

De prijzenpot varieerde van een prachtige catalogus met de natuurfoto’s van de expo (vijfde plaats) tot een unieke beleving in de natuur met overnachting op een echte boot met jouw gezin én een gratis klasbezoek aan de expo (eerste prijs). Naast de prijzen van de vakjury, was er ook een publieksprijs.

Voor de (natuur)prijzenpot kon gerekend worden op de steun van vzw De Boot.

logo_deBoot

De keuze is gemaakt!

Die van u en die van de vakjury

Op vrijdag 26 augustus 2016 stelden wij, in aanwezigheid van de pers en de vakjury, de winnaars voor op Site Oud Sint-Jan, bij Xpo Center Bruges.

 

Eline Snijder (°2003): publieksprijs met de foto ‘Spaanse Wimpelstaart’

Jade Bracke (°2000): eerste prijs met de foto ‘Struisvogel’

Romy Volders (°1998): tweede prijs met de foto ‘Zoo, gezinsuitstapje’

Tanguy Cordy: (°2006): derde prijs met de foto ‘Ik hou je in ’t oog’

David Roekens: (°1999): vierde prijs met de foto ‘De zee’

Gijs Koeken: (°2003): vijfde prijs met de foto ‘Tengere grasjuffer op een stengel’

Wij feliciteren deze winnaars van harte!

Kom hun foto’s ook bekijken bij Xpo Center Bruges: ze kregen een plaatsje naast de wereldtop natuurfotografie van Wildlife Photographer of the Year.

De wedstrijd Klikmetdenatuur werd georganiseerd en het kader van deze prestigieuze internationale tentoonstelling met de bedoeling jong fototalent aan te moedigen.

Zij hebben een klik met de natuur

  • Overzicht
  • Sorteren: