Nu in Xpo Center Bruges

/ Permanente xpo’s

Xpo Picasso

 

Xpo Center Bruges brengt grafisch werk dat Picasso maakte tussen 1930 en 1970. Elke gravure of lithografie is een origineel werk, door de kunstenaar zelf vervaardigd. Xpo Center Bruges brengt, met 300 originele werken, een indrukwekkend grote en belangrijke collectie gravures en lithografieën. In Noord-Europa exposeert enkel het Kunstmuseum Pablo Picasso Münster een even omvangrijk grafisch oeuvre.
Naast de grafiek zijn er ook enkele originele creaties in aardewerk.

Xpo Miró

 

De expo met de werken van Picasso kan uitgebreid worden met een tentoonstelling met werken van tijdsgenoot Joan Miró. Een combinatie van beide expo’s dompelt de bezoeker onder in de tijdsgeest waarin het kubisme en het surrealisme volop tot ontwikkeling kwamen.

Miró is net als Picasso een Spanjaard, maar de twee kunstenaars hebben elkaar voor het eerst ontmoet in Parijs.

Verwacht in Brugge

/ Vanaf 01.06.2017

Leonardo Da Vinci, the genius in Bruges

 

Een Belgisch-Luxemburgs team van specialisten uit diverse disciplines zet de recentste historische en wetenschappelijke inzichten omtrent Da Vinci in de kijker. Het resultaat wordt ongemeen boeiend en uniek: een honderdtal maquettes wordt, in een grandioos en dynamisch decor,  gerealiseerd zoals Da Vinci ze had beschreven. Nooit eerder werden zoveel maquettes van de renaissance-meester samengebracht: Xpo Center Bruges krijgt ‘s werelds allergrootste collectie machines op bezoek. Brugge bijt de spits af; nadien reist de expo de wereld rond.

 

/ Vanaf 01.06.2017

Hulde aan kunstenaar Antonio Nunziante in Brugge

Verschillende musea en culturele centra uit heel België brengen in 2017 hulde aan het talent van kunstenaar Antonio Nunziante.

Vanaf 1 juni wordt een rondreizende tentoonstelling gepresenteerd in Brugge, naast de permanente tentoonstelling van Pablo Picasso, met als titel : ‘ Antonio Nunziante, het beeld bedenken en het idee schilderen’. Deze tentoonstelling ontdekt het werk van de kunstenaar, waarvan de voornaamste schilderijen metafysisch zijn. Naar het beeld van zijn beroemde tijdsgenoten, heeft Antonio Nunziante lessen genomen van deze meesters om hen te overtreffen. Men herkent duidelijk de referenties van de kunstschilder die trouwens regelmatig de bewondering oproept van zijn vroegere of moderne meesters zoals Girogio di Chirico of René Margritte.

In deze tentoonstelling illustreren de gekozen schilderijen de verschillende facetten van het werk van Antonio Nunziante. De kunstwerken worden tentoongesteld naast de werken van René Margritte, Paul Delvaux of Salvador Dali. Hier herkent men de buitengewone kracht van Antonio Nunziante zijn werken. Het is een nieuw en opmerkelijk modern concept van het hele kunstwerk dat de kunstenaar voorstelt. In de werken van Antonio Nunziante maakt de poëzie het mysterie zichtbaar en stelt een nieuwe visie voor aan de wereld, waarin de toeschouwer zijn isolement terugvindt en “hoor de stilte van de wereld”….

NL | FR | EN