Nu in Xpo Center Bruges

/ Permanente expo’s

Xpo Picasso

 

Xpo Center Bruges brengt grafisch werk dat Picasso maakte tussen 1930 en 1970. Elke gravure of lithografie is een origineel werk, door de kunstenaar zelf vervaardigd. Xpo Center Bruges brengt, met 300 originele werken, een indrukwekkend grote en belangrijke collectie gravures en lithografieën. In Noord-Europa exposeert enkel het Kunstmuseum Pablo Picasso Münster een even omvangrijk grafisch oeuvre.
Naast de grafiek zijn er ook enkele originele creaties in aardewerk.

Xpo Miró

 

De expo met de werken van Picasso kan uitgebreid worden met een tentoonstelling met werken van tijdsgenoot Joan Miró. Een combinatie van beide expo’s dompelt de bezoeker onder in de tijdsgeest waarin het kubisme en het surrealisme volop tot ontwikkeling kwamen.

Miró is net als Picasso een Spanjaard, maar de twee kunstenaars hebben elkaar voor het eerst ontmoet in Parijs.

Verwacht in Brugge

/ Vanaf 01.06.2017

Leonardo Da Vinci, the genius in Bruges

 

Een Belgisch-Luxemburgs team van specialisten uit diverse disciplines zet de recentste historische en wetenschappelijke inzichten omtrent Da Vinci in de kijker. Het resultaat wordt ongemeen boeiend en uniek: een honderdtal maquettes wordt, in een grandioos en dynamisch decor,  gerealiseerd zoals Da Vinci ze had beschreven. Nooit eerder werden zoveel maquettes van de renaissance-meester samengebracht: Xpo Center Bruges krijgt ‘s werelds allergrootste collectie machines op bezoek. Brugge bijt de spits af; nadien reist de expo de wereld rond.

NL | FR | EN